AVRUPA BİRLİĞİ 44. SERTİFİKA PROGRAMI ÜNİVERSİTEMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

1.6.2014

Adıyaman Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Konrad Adenauer Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Avrupa Birliği Sertifika Programı” kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye’nin birlik ile ilişkilerini konu alan 5 seminer düzenlendi. Katılımın ücretsiz olduğu seminerleri Avrupa Birliği konusunda akademik çalışmalar yürüten akademisyenler ve konunun uzmanları verdi.

5, 12, 19, 26 Ekim ile 10 Kasım 2010 tarihlerinde toplam 5 seminerden oluşan Avrupa Birliği 44. Sertifika Programı kapsamında ilk seminer, Mustafa V. Koç Konferans Salonunda düzenlendi. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdem Denk’ in konuşmacı olarak katıldığı “Avrupa Bütünleşmesinin Tarihsel Gelişimi ve AB’nin Genişlemesi” konulu seminere yoğun ilgi gösterildi.

Eğitim programını organize eden Adıyaman Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Uzmanı Selin ENGİN,  “İlk olarak AB ile Türkiye ilişkilerinin tarihsel sürecinin değerlendirildiği programda Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne neden katılmak istediği, bu katılımın Türkiye’ye ekonomik, kültürel, sosyal yönden neler getirebileceği ve bunun yanında Avrupa devletlerinin Türkiye’den neler beklediği aktarılmıştır” dedi.

Türkiye’de AB sürecini etkileyen iç ve dış sorunlara da değinilen eğitim programında; geçmişten bugüne iş başına gelen siyasi iktidarların ve diğer siyasi görüşlerin bu konuya nasıl baktığı ve bu sürece etkisinin neler olduğu anlatılmıştır.

Ayrıca, Avrupa Birliği üyesi devletlerin Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine nasıl baktığı ve bu ülkelerdeki siyasi parti ve siyasi oluşumların aday ülkeler hakkındaki düşünceleri ve görüşleri değerlendirimiştir.