Adıyaman Üniversitesi Diploma Eki Etiketi Ödülünü Aldı

 

 

“Dünya Üniversitesi” olma yolunda emin adımlarla yürüyen Adıyaman Üniversitesi, “Diploma Eki Etiketi” almaya hak kazandı.


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile birlikte YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Türkiye Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu ve AB Delegasyonu 1. Müsteşar’ı Mr. François Begeot’un da katıldığı Diploma Eki Etiketi Takdim Töreninde, Adıyaman Üniversitesi, diğer yükseköğretim kurumları ile birlikte Diploma Eki Etiketi Belgesini aldı.


Diploma Eki Etiketi almaya hak kazanan yükseköğretim kurumlarının belgeleri, Ankara Bilkent Otel’de düzenlenen bir törenle üniversite rektörlerine takdim edildi. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi, yükseköğretim kurumlarının 2013 başvurularının değerlendirilmesini tamamladı ve 36 üniversiteye Diploma Eki Etiketi verdi. Avrupa Komisyonu’nun diploma eki uygulamalarını mükemmellik düzeyinde hayata geçiren Avrupa Üniversitelerine vermiş olduğu “Diploma Eki Etiketi” ödülü için Adıyaman Üniversitesi’nin daha önce yapmış olduğu başvurusu, Komisyon’un yaptığı değerlendirme sonucunda kabul edilmiş ve Adıyaman Üniversitesi Diploma Eki Etiketi almaya layık görülmüştü.


Ülkedeki üniversitelerden 2010 yılında 4’ü, 2011 yılında 14’ü, 2012 19’u ve 2013 yılında 29’u bu belgeyi almaya hak kazanırken Adıyaman Üniversitesi de bu üniversitelerin arasına girdi. Yurtdışında daha kolay anlaşılabilen bir diploma olması, öğrencinin akademik gelişimi ve öğrenimi boyunca kazandığı yeterliliklerinin kusursuz bir tanımını içermesi, öğrencinin başarı ve yeterliliklerinin tarafsız bir ifadesi olması, iş imkânlarına veya ileri seviyedeki yurt dışı eğitim olanaklarına daha kolay erişim sağlaması ve istihdam edilebilmeyi desteklemesi gibi faydaları bulunan Diploma Eki’ni Adıyaman Üniversitesi 2013-2014 mezuniyet yılından itibaren mezunlarımıza verilen diplomayla birlikte vermeye başlamıştır. Avrupa Birliği Komisyonu onaylı olan bu belgeleri alan öğrenciler Avrupa Birliği (AB) Eğitim Alanı olan 47 ülkede iş başvurusunda bulunabilecekler. Bu belge Adıyaman Üniversitesi’ne bir takım faydalar sağlarken şu anda Adıyaman Üniversitesi’nde uygulanmakta olan Bologna Süreci’ne de destek olmaktadır. 8 bölümden oluşan Diploma Eki sürekli değişikliğe uğrayan eğitim sistemlerinin ve öğrenci başarı değerlendirme tarzlarının oluşturduğu hataların önüne geçmesi, küresel bir sorun haline gelen öğrencilerin yeti ve becerilerinin adil değerlendirilmesinin sağlanması ve orijinal diploma ve diğer belgelerin kendi başlarına yeterli bilgiyi arz etmemesi, ayrıntılı ek açıklama tedarik etmeden bir diplomanın düzey ve işlevini kabul ettirmenin güç olması açısından gereklilik arz etmektedir.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.